10  trucuri interesante pentru a-ti curata casa fara sa folosesti chimicale

curat

Se presupune ca sunt produse sigure, dar aproape toate produsele pentru curatat contin chimicale toxice care polueaza atmosfera ambianta si sunt daunatoare pentru sanatate. Casele moderne sunt intesate de detergenti si agenti de curatenie care sunt destinati sa va ajute, incat nu ne putem imagina viata fara ele. Dar pentru a va face caminul mai sigur, este important sa acordam atentie produselor care contin substante periculoase.

Aveti aici cateva trucuri pentru a reduce expunerea la produse chimice periculoase. Economisiti bani si va veti simti mai bine atunci cand folositi produse naturale, fabricate chiar in gospodaria dumneavoastra.

Inlaturati urmele si petele de rugina din baie

baie

Sursa foto: Shane White/shutterstock.com

Puteti curata usor petele de rugina de pe gresie sau ceramica aplicand un amestec de otet si bicarbonat de sodiu pe zona afectata. Lasati cateva minute apoi clatiti cu apa placile de gresie si stergeti cu o carpa curata.

Inlaturati murdaria si petele de mucegai

pete

Sursa foto: shakentogetherlife.com

Cel mai bun mod de a spala ferestrele eficient si fara pete este de a folosi o solutie simpla din apa si amoniac (o parte amoniac la zece parti de apa). Dupa ce curatati, uscati bine sticla cu o carpa uscata. De asemenea, puteti utiliza un cartof crud. Taiati-l in doua si frecati geamul cu el, apoi uscati cu o carpa curata.

Faceti podelele sa straluceasca

podea

Sursa foto: cleanmama.net

Curatati podelele cu apa si otet, pentru a le oferi stralucire si un aspect curat si nou. Dizolvati un sfert de ceasca de otet intr-un litru de apa si aveti o solutie de curatat foarte eficienta. Daca e vorba de pardoseala din placi ceramice, atunci puteti folosi apa calda.

Curatarea masinii de spalat

masina spalat

Sursa foto: Sutichak/shutterstock.com

Pentru a pastra masina de spalat curata de depunerile de piatra si in bune conditii de functionare, este de preferat sa o spalati in mod regulat. In acest scop, punteti in masina goala 80 g. de acid citric, setati la cel mai fierbinte ciclu de spalare si lasati sa se curete in interior.

Faceti oglinzile sa straluceasca

oglinda

Sursa foto: Tinatin/shutterstock.com

Pentru a face sa straluceasca oglinzile, trebuie mai intai sa le degresati. Folositi solutia pentru ferestre si adaugati doua lingurite de alcool.

Cum curatati un suport de lemn

suport

Sursa foto: Vladislav Rybkin/shutterstock.com

Pentru a dezinfecta si a curata un suport de lemn, frecati cu o jumatate de lamaie, apoi cu sare si lasati cateva minute. Utilizand jumatatea ramasa de lamaie, curatati din nou. La sfarsit, clatiti cu apa calda si suportul va fi curat si dezinfectat.

Curatati perfect covorul

covor

Sursa foto: perfectlab/shutterstock.com

Pentru a curata covorul, imprastiati bicarbonat  si faina de porumb pe suprafata pe care doriti s-o curatati. Lasati sa actioneze pentru 15 minute apoi aspirati cu ajutorul aspiratorului. Aceasta metoda va ajuta sa inlaturati mirosurile neplacute din covor si din casa.

Eliminati mirosurile neplacute

lamaie

Sursa foto: AlexsanderMaksimenko/shutterstock.com

Pentru eliminarea mirosurilor din frigider, folositi in parti egale zeama de lamaie si apa pentru a-l curata. Puteti adauga o mica parte de bicarbonat pentru a inlatura murdaria mai usor.

Curatati faianta si gresia

faianta

Sursa foto: Voyagerix/shutterstock.com

Un mod de a inlatura petele de rugina de pe faianta si gresie sau usi de sticla este lamaia in combinatie cu bicarbonat. Inmuiati o periuta si frecati placile de gresie sau faianta. Apoi clatiti bine suprafetele cu apa curata. O data pe saptamana, puteti freca suprafetele cu o jumatate de lamaie, lasati 15 minute, clatiti cu apa si apoi uscati cu grija.

Faceti cuptorul sa straluceasca

cuptor

Sursa foto: decoradventures.com

Amestecati o jumatate de cana de apa si o cana de bicarbonat. Imprastiati pasta peste toata suprafata interioara a cuptorului si lasati pentru 15 minute. Apoi clatiti cu grija si uscati cu o carpa curata. Umpleti un pulverizator cu otet si pulverizati peste zonele murdare, lasati 15 minute si apoi stergeti cu carpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *