16 case din lume care sfideaza orice regula

casa pantof

Multi dintre noi au locuinte construite dupa reguli normale, insa exista cateva case in lume care pur si simplu sfideaza aceste reguli prin design si structura. In continuare va prezentam 16 locuinte pur si simplu incredibile!

 1. Casa-scoica

casa scoica

Sursa: imgur

casa scoica

Sursa: imgur

Localizata in Mexic, aceasta casa uimitoare are si un mozaic extraordinar care lumineaza interiorul in culorile curcubeului.

 1. Casa cu bule

casa bule

Sursa: palaisbulles

Detinuta initial de designer-ul Pierre Cardin, aceasta casa cu bule are 3 piscine, un amfiteatru de 500 de locuri si o priveliste incredibila la Marea Mediterana.

 1. Casa skateboard

casa skateboard

Sursa: freshome

casa skateboard

Sursa: freshome

Nu e de mirare ca aceasta locuinta apartine unui fost campion la skateboard – orice suprafata, atat din interiorul cat si din exteriorul casei este potrivita pentru o tura cu skateboard-ul!

 1. Casa-biserica

casa biserica

Sursa: designrulz

Aceasta casa din Olanda a fost transformata in spatiu locativ, cladirea fiind initial utilizata drept biserica.

 1. Casa Flintstone

casa flintstone

Sursa: la.curbed

casa-flintstone

Sursa: curbed

Aceasta casa arata exact ca si cea a familiei Flintstone. Are un dormitor si doua bai, iar toate elementele din interior par sa fie facute din piatra.

 1. Casa din sticla

casa sticla

Sursa: architizer

Atat peretii interiori, cat si cei exteriori ai acestei case din Japonia sunt realizati in totalitate din sticla transparenta. Singura camera din intreaga casa ai carei pereti nu sunt transparenti este baia!

 1. Casa-avion

casa avion

Sursa: weburbanist

casa-avion

Sursa: offgridworld

Joanne Ussery a detinut initial o casa mobila pe proprietatea pe care a cumparat-o in apropierea unui lac. Dupa ce casa mobila a fost mistuita de un incendiu, proprietara a cumparat acest Boeing 727 abandonat si si-a amenajat o locuinta incredibila!

 1. Casa-pantof

casa pantof

Sursa: hainesshoehouse

Desi a schimbat numerosi proprietari de-a lungul timpului, aceasta casa din Pennsylvania este inca utilizata sezonier si uimeste orice persoana aflata in trecere prin structura sa.

 1. Casa-ceainic

casa ceainic

Sursa: flickr.com/photos/kathrine

casa ceainic

Sursa: courthouselover

In prezent nu mai este locuita; aceasta casa in forma de ceainic a fost construita si conceputa initial ca statie de alimentare cu combustibil, in anul 1922 si rezista inca si astazi.

 1. Casa-ciuperca

casa ciuperca

Sursa: garykent.com

casa ciuperca

Sursa: roadtrippers

Fie ca va vine sa credeti sau nu, aceasta constructie arata precum o casa normala atunci cand a cumparat-o arhitectul Terry Brown. In cativa ani, impreuna cu cativa elevi de-ai sai, arhitectul a reusit sa o transforme in casa-ciuperca.

 1. Case-cub

case cub

Sursa: maxshutterspeed

Fiecare din aceste case in forma de cub are 3 etaje cu camere in forma de piramida. Arhitectul olandez Pier Blom a vrut sa le faca sa arate precum o padure compusa din copaci realizati dupa arta moderna abstracta.

 1. Casa misterioasa din Winchester

casa misterioasa

Sursa: yelp.com

casa misterioasa

Sursa: tripadvisor

Aceasta casa renumite are foarte multe elemente ciudate, de la usi care nu duc nicaieri pana la scari ce urca direct pana la tavan. Casa e deschisa publicului si este vizitata anual de foarte multi turisti.

 1. Cea mai mica locuinta din lume

casa-mica

Sursa: dailymail

A fost construita de un refugiat din Germania, care era obisnuit sa nu aiba prea mult spatiu la dispozitie. Casa are ca suprafata putin mai mult de 1 metru patrat, are o singura camera si ofera suficient spatiu pentru ca o persoana sa poata sta asezata sau intinsa.

 1. Casa de pe stanca

casa stanca

Sursa: remolacha

casa stanca

Sursa: modscape

Desi nu a fost construita inca, aceasta casa uimeste prin conceptul de design. A fost proiectata in asa fel incat sa “atarne” de marginea unei stanci, avand peretii din sticla pentru a oferi o priveliste asupra oceanului de pe toate cele 3 laturi. Acoperisul ar trebui sa ajunga la nivelul platoului stancos, ceea ce inseamna ca vizitatorii ar trebui sa coboare mai jos de acest nivel pentru a ajunge la etajele inferioare ale casei.

 1. Habitat 67

habitat

Acest complex de locuinte a fost proiectat de arhitectul israelo-canadian Moshe Safdie in Montreal, Canada. Habitat 67 este realizat din 354 forme identice prefabricate din beton in combinatii diverse si ajunge la o inaltime echivalenta cu cea a unui bloc cu 12 etaje. Acest complex include 146 de locuinte de diverse marimi si compartimentari, fiecare fiind formate din maxim 8 elemente de beton unite intre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *