Alimente ce contin probiotice

alimente probiotice

Iaurtul este cel mai obisnuit produs cunoscut pentru continutul sau de probiotice. Alege un iaurt care are culturi vii si active, asta insemnand bacterii vii benefice pentru organism. A cumpara iaurt  mai sczut in grasime ar insemna ca vei obtine numai beneficiile unor alimente bogate in proteine si probiotice fara zaharuri si grasimi adaugate.

Branza de vaca. Unele varietati de branza de vaca sunt imbogatite sau produse in mod natural cu probiotice. Kefirul  este o bautura fermentata din lapte care are un gust putin picant si o consistenta dintre lapte si iaurt. Datorita acrimii sale naturale, kefirul este deseori indulcit sau combinat cu arome naturale de fructe pentru a-l transforma intr-o bautura de tip smoothie.

Laptele batut. Cel mai adesea utilizat la copt, laptele batut este o bautura fermentata din lapte cu un gust acrisor. Acreala acestuia este data de acidul lactic din aceasta bautura. Laptele batut tinde sa fie un pic mai aspru si mai bogat decat laptele obisnuit.

Sauerkraut. Sauerkraut este un tip de varza creata care a fost fermentata cu acid. Are un gust aromat si savuros  si este deseori servit cu sandvisuri sau cu mancaruri cu carne. Probioticele din acest tip de aliment provin din bacteriile acidului lactic care lucreaza la procesul de fermentatie.

Miso. Un condiment sub forma de pasta japonez, miso este un produs fermentat care deriva din orz, soia si orez. Ciupercile care lucreaza in cadrul procesului de fermentatie sunt numite  Aspergillus oryzae. Cu toate ca este un aliment complet vegetaian si vegan, miso este plin de proteine. Este de asemenea si o foarte buna sursa de  vitamine si de minerale.

Tempeh este o prajitura fermentata de soia. Poate fi folosit ca un substitut pentru tofu sau folosit la mancaruri  care necesita o textura buna de mestecat, asemenea carnii. Datorita faptului ca intregile fasole de soia sunt  retinute in procesul de fermentatie, contine o gramada de proteine, fibre si vitamine de ajutor, la fel de bine ca si probiotice benefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *