Avantajele pompelor submersibile

Pompele Submersibile

O pompa submersibila opereaza sub suprafata pamantului. O pompa de apa submersibila nu va opera daca nu este scufundata in lichid, fiindca aceasta impinge apa la suprafata, in loc sa absoarba apa din pamant, un lucru ce este realizat de pompele obisnuite. Majoritatea pompelor submersibile sunt cilindrii lungi. Acestea au un motor ermetic sigilat care este cuplat indeaproape cu corpul pompei de apa. Sa ai un motor ermetic sigilat previne apa sa intre in interiorul motorului pompei si sa cauzeze un scurt circuit. Alte componente ale pompelor submersibile sunt cablul, ce este conectat cu motorul si o teava care transporta apa la suprafata.

De aceea putem gasi tot felul de pompe submersibile, chiar si pompe submersibile pentru irigatii. Pompele de apa obisnuite au o rata mai mare de probleme mecanice, fiindca trebuie sa traga apa din fantana, pe cand pompele submersibile au mai putine probleme mecanice si poate sa tina pana la 25 de ani, pana sa trebuiasca sa fie inlocuita. O pompa de apa obisnuita ce se aseaza pe o suprafata uscata poate suferi de problema numita cavitatie, care este o problema mecanica comuna datorita elevatiei inalte a pompei de apa, comparat cu suprafata apei. Pompele submersibile de apa nu sunt deteriorate datorita cavitatiei, fiindac de cele mai multe ori acestea se afla cu mult sub suprafata apei.

Cand comutatorul de presiune se aprinde, un curent electric este trimis jos pe un fir electric in pompa de apa submersibila. Rotoarele ce se afla in corpul pompei incep apoi sa se roteasca. Rotatia rotoarelor suge apa in corpul pompei. Rotoarele apoi imping apa in afara din pompa sus prin teava in rezervorul de apa. Cand comutatorul de presiune se opreste, curentul opreste operarea pompei de apa submersibila, rotoarele se opresc din rotatii si apa nu mai este impinsa la suprafata de catre pompa.

Astfel opereaza o pompa submersibila si dupa cum puteti observa este mult mai folositoare decat poate fi o pompa obisnuita din mai multe motive, si datorita duratiei sale de viata, dar si datorita modului sau de operare mai util si eficient. Recomandarea mea este sa alegeti pompele de apa submersibile in fata pompelor de apa obisnuite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *