Avionul disparut s-ar fi ascuns in umbra altui avion

Stim un singur lucru sigur, ca zborul 370 de la Malaysia Airlines a disparut. Dar cum ne apropriem de o concluzie in cea de-a 10-a zi de cand Boieng 777-200 a disparut de concluzie, oficialii inca nu au nici un indiciu despre ce s-ar fi intamplat cu avionul sau cele 239 suflete de la bord.

Am aflat ca transponderele au fost inchise in mod intentionat si ca avionul ar fi continuat sa emita semnale catre satelit in timp ce a calatorit pentru 7 ore si jumate. Bazat pe aceste date, oficialii au spus ca acesta ar fi calatorit in una din cele doua directii : inspre Nord pe deasupra Indiei si spre Estul mijlociu al Europei, sau spre Sud inspre intinderea albastra a Oceanului Indian.

Cineva planuia ceva. Dar unde a mers? Cum a reusit sa se furiseze peste atat de multe sisteme radar? Un om are o teorie care a atras atentia pe facebook si a deschis o discutie incinsa pe Reddit.

Teoria omului sustinea ca avionul ar fi putut sa evite sa fie detectat de radar, zburand in umbra altui avion. Posibilitatea nu a fost dovedita sau recunoscuta de oficialii care conduc cautarea, insa pentru a fi siguri au pus un barbat de 30 de ani in calitate de observator, asigurandu-se ca unul dintre cele mai mari mistere din aviatia moderna are o explicatie posibila.

Avionul a fost capabil sa evite atat detectarea radarelor militare cat si a civililor, iar investigatorii sustin ca pentru a-i inchide toate sistemele de comunicatie a avionului 777 ai nevoie de o cunoastere semnificativa. Chiar si asa, fiind capabil sa zboare deasupra golfului Bengal si pana in India, Pakistan sau Kazahstan, este un lucru straniu, acestea fiind cele mai patrulate medii aeriene din lume. Atat oficialii din India cat si cei din Pakistan spun ca nu au detectat nici un avion necunoscut zburand prin spatiile aeriene respective.

In concluzie ca avionul sa se fi ascuns de radare cu ajutorul altui avion este o ipotez a plauzibila, dar de asemeni sunt si celelalte ipoteze, asteptam sa auzim mai multe despre acest incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *