Banii si nefericirea

bani

Banii sunt principala cauza a stresului cronic. Fie ca iti doresti sa ajungi bogat sau ai deja tone de bani in banca si in conturi, mereu te vei simti sub un oarecare stres.

Oamenii bogati se tem sa ramana saraci pentru ca ei nu stiu cum este sa fii asa, pe cand oamenii saraci sau cu o situatie materiala precara care ajung mai instariti, stiu de unde au pornit si stiu cum sa pretuiasca aceste lucruri, cred.

Tu poti sa te zbati sa incerci sa-ti platesti taxele si facturile restante, gandindu-te la noi modalitati prin care ai putea face bani, intrand in belele din cauza asta si pierzandu-ti si timpul, efortul si sanatatea fara a realiza aceste lucruri. Iti amintesti de vorba ce zicea ca banii multi aduc probleme?

Stresul si oboseala cronica pot duce la anxietate si la alte probleme mari de sanatate. Inca mai esti de acord ca banii multi te pot face fericit? Normal, ai nevoie de bani, dar nu trebuie sa faci din asta o prioritate in viata ta.

Numeroase studii au demonstrat de asemenea si faptul ca banii sunt cel mai mare motiv al relatiilor esuate. O lupta pe bani sau o cearta avuta in legatura cu subiectul bani  poate fi cea mai rapida cale de a incheia o prietenie sau de a te desparti chiar de persoana pe care o iubesti.

Acum cativa ani mi-am pierdut un prieten bun din cauza banilor. Am facut o greseala stupida si acum o regret, cu toate ca poate este mai bine asa. Am imprumutat o suma mare de bani asa zisului meu prieten. Odata ce i-am dat banii, aceasta si-a schimbat atitudinea fata de mine si a incetat sa-mi mai dea mesaje si sa ma sune.

Nu ii spusesem nimic de bani si m-a luat prin suprindere atitudinea ei. Am fost prietene foarte bune timp de cel putin 10 ani, ceea ce a facut sa fie si mai dificil pentru mine sa inteleg schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *