Cand sa te plangi

Sa te plangi

Se pare ca 50 la % din conversatiile pe care le am sau email-urile pe care le citesc, contin o oarecare forma de plangere. Ceea ce am observat, este ca majoritatea lumii se plange si nu stie cum sa faca acest lucru cum trebuie.

Ce este o plangere?

Este o metoda prin care ii faci pe ceilalti sa fie constienti de greseala pe care au facut-o, de comportamentul pe care l-au avut, sau rezultat. Este punctul de inceput a unui proces care se inchide cu o solutie si o decizie de a nu actiona. Aceasta este definitia pe care i-am dat-o eu.

De ce ar trebui sa ne plangem?

De tot ceea ce simtim ca trebuie corectat, facut mai eficient, sau ceva pentru care ai nevoie de un brainstorming. Amintesteti ca si reclamant, acum ai rolul de a produce o solutie. Daca nu vrei sa contribui cu o solutie, nu te mai plange.

Cum se face acest lucru ?

Cu tact. Aminteste-ti, oamenii carora te plangi ar putea avea o decizie de a implementa solutia nepotrivita, sau este o persoana care te irita. Gandeste-te la seful tau, ca la sotul tau.

Cat de mult este destul? Stiu, ai 80 de lucruri care te intristeaza si le-ai listat pe toate cu cifre. Am o veste pentru tine, acest lucru nu are nici un sens daca nu este parte dintr-o sesiune de brainstorming. Prioritizeaza-ti obiectele si prezinta-le ca probleme personale. Concentrandu-te pe anumite obiecte de prioritate inalta, vei primi plangeri rezolvate mai repede decat te-ai fi putut astepta.

Prezentarea unei plangeri. Ceea ce fac eu in majoritate circumstantelor este sa ma plang verbal in primul rand. Daca ma aflu la munca, astept cateva zile si astept un raspuns, inainte de a incepe procesul de trimitere a emailurilor. Chiar si atunci, ii trimit mail persoanei direct. Daca persoana nu raspunde, altii vor incepe sa fie copiati, in general un manager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *