Care sunt beneficiile unui recuperator de caldura. Altecovent, site de nisa cu astfel de produse

ventilatie cu recuperator de caldura

Cat de mult constientizam efectele poluarii?

Poluarea aerului este o amenintare majora atat pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru mediu inconjurator. Conform unui studiu poluarea aerului este responsabila pentru decesul a peste 7 milioane de persoane anual. Dioxidul de azot, pulberile de suspensie, ozonul de la nivelul solului sunt doar cativa dintre poluantii majori care afecteaza sanatatea umana. Expunerile pe termen lung la astfel de poluanti pot aduce consecinte grave asupra sanatatii, inclusiv decesul prematur.

Este extrem de important pentru sanatatea noastra sa constientizam aceste aspecte, sa stim ceea ce ne afecteaza si ce nu, ce putem face in acest sens. Insa, pe langa acesti poluanti, unul dintre cei mai temuti este plasticul, care, fara indoiala este foarte daunator mediului, oamenilor, pasarilor si faunei salbatice. Ambalajele din plastic pot fi gasite in intestinele a aproximativ 90% dintre pasarile marine din lume.

Stiai ca?

Unii oameni de stiinta sunt de parere ca pana in anul 2050 masa de plastic din oceane va depasi cu mult masa pestilor care traiesc acolo. Si asta pentru ca acesta se raspandeste cu o viteza uimitoare.

Tocmai de aceea s-au luat si masuri legislative la nivel european in acest sens. Legea presupune ca cei care utilizeaza ambalaje din plastic sa se orienteze catre cele biodegradabile.

Mai mult decat atat

Un numar tot mai mare de locuitori din orasele din Europa sunt zilnic expusi la poluanti in concentratii peste nivelurile normale de calitate a aerului. Spre exemplu, pulberile fine (PM2,5) pe care le respiram din aer reduc speranta de viata cu pana la 8 luni.

Iata deci cu cate probleme vine poluarea si la ce riscuri suntem expusi zi de zi. Aceste lucruri se intampla atunci cand iesim afara si respiram aerul contaminat, insa ce facem cu aerul din locuinta noastra atunci cand este poluat? Ce masuri putem lua si care sunt factorii care declanseaza un nivel de poluare peste limita accepta? In randurile urmatoare veti citi raspunsurile la aceste intrebari, iar Altecovent vine cu cateva solutii salvatoare.

Exista poluare in locuintele noastre?

Multi dintre noi am crede ca aerul dintr-o locuinta este sigur si mult mai sanatos decat cel de afara. In realitate insa, de cele mai multe ori, aerul din casa noastra este mult mai poluat decat cel de afara, iar explicatia este simpla.

Atunci cand facem curatentie folosim multe produse. Multe dintre ele contin substante toxice pe care noi le inhalam cu fiecare curatenie. Praful este pretutindeni si cu atat mai mult cu cat locuim intr-o zona foarte circulata. Iar daca apartamentul sau locuinta nu este pozitionata in asa fel incat sa fie luminata de soare, atunci stim ce inseamna igrasia, mucegaiul si umezeala.

O alta problema majora este uscarea hainelor in casa, mai ales pe timp de iarna. Pe langa faptul ca umiditatea creste, particulele de la detergent si balsamul de rufe se ridica in aer, iar noi le respiram. Aici mai adaugam si fumul de tigara si cel de la mancare. Si chiar daca deschidem geamurile pentru a aerisi nu facem decat sa recirculam un aer poluat. Acestia sunt doar cativa dintre factorii nocivi pe care ii regasim in locuintele noastre si care polueaza aerul pe care il respiram. Practic, de cele mai multe ori acesta este mult mai poluat decat cel de afara si este cu atat mai grav cu cat o mare parte din viata o petrecem in propria locuinta.

Altecovent vine cu solutii

Altecovent este o companie specializata in comercializarea sistemelor de ventilatie cu recuperatoare de caldura, cat si a ventilatoarelor de baie. Acestea sunt de o calitate excelenta si vin cu foarte multe beneficii. Gasim in magazinul online produse de la branduri recunoscute pe piata pentru calitatea pe care o ofera, ventilatoare cu recuperare de caldura centralizate si descentralizate, in functie de nevoia fiecarui client.

Ce este un recuperator de caldura si care este diferenta dintre cel centralizat si descentralizat

Altecovent comercializeaza sisteme de ventilatie cu recuperator caldura, ce vin cu foarte multe beneficii pentru orice locuinta in ceea ce priveste poluarea.

Spre exemplu, sistemele de ventilatie cu recuperator de caldura descentralizat trebuie sa fie instalate in fiecare spatiu de locuit. Se monteaza usor si rapid si nu conteaza cum este structura locuintei sau cat de veche este. Acestea au rolul de a elimina aerul viciat dintr-o incapere, inlocuindu-l de fiecare data cu unul nou. Sistemul de ventilatie are in dotare filtre speciale pentru eliminarea polenului, alergenilor, prafului si recupereaza caldura din aerul eliminat cu ajutorul unor recuperatoare ceramice. Asta inseamna ca orice locuinta care detine un astfel de sistem va fi cu mult mai eficienta inclusiv din punct de vedere energetic. Consumul de energie va fi cu mult mai mic pentru ca locuinta isi va pastra aceeasi temperatura. Confortul va fi cu mult mai mare, atat din punctul de vedere al aerului respirat, cat si al temperaturii. Un astfel de sistem are capacitatea de a indeparta orice urma de contaminanti, pentru ca aerul respirat dintr-o locuinta sa fie cat mai curat.

Sisteme de ventilatie cu recuperator de caldura centralizata

Aceste sisteme vor asigura o ventilatie in toata cladirea. Diferenta este ca unitatea este situata intr-o camera tehnica sau chiar in podul casei si asta pentru ca necesita trasee tubulare pentru a putea aerisi fiecare incapere. Indiferent de care sistem este ales, scopul lor este de a asigura un mediu cat mai confortabil si sanatos. Insa pe langa asta, sistemele mai vin si cu alte avantaje importante. In primul rand calitatea aerului pe care il respiram este vizibil imbunatatita. In al doilea rand astfel de sisteme vor elimina riscul de a aparea mucegaiul, igrasia sau umezeala. Si nu in ultimul rand genereaza costuri reduse. Mai mult decat atat, reduc riscul de imbolnavire din cauza poluantilor din aer, iar pentru persoanele ce sufera de alergii sau astm nu poate reprezenta decat un avantaj.

Important de mentionate este faptul ca astfel de sisteme pot fi utilizate oriunde, indiferent daca vorbim despre caldire de birouri, locuinta sau diverse institutii. Pe langa gama de produse, Altecovent vine si cu o gama larga de servicii. Ofera servicii de montaj profesional, personalizeaza fiecare proiect in parte in functie de cerintele clientilor, pentru ca rezultatele sa fie cele asteptate si optimizeaza preturile astfel incat acestea sa fie cat mai atractive.

Asadar, Altecovent vine cu solutii pentru locuinta noastra atunci cand vine vorba despre aerul respirat. Este important sa constientizam cat de importanta este calitatea aerului pe care il respiram si care sunt riscurile la care ne expunem daca nu luam masuri.

Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina oficiala ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Date de contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *