Ce este si cum tratezi spondiloza cervicala cat mai eficient?

Pentru a va asigura ca stati pe cat se poate de bine la capitolul „sanatatea proprie”, atunci cel mai recomandat este sa fiti informat din toate punctele de vedere. Cu siguranta ati auzit pana in prezent de aceasta afectiune si anume: spondiloza cervicala. Ce presupune si cum se trateaza veti afla in randurile urmatoare.

Asadar, spondiloza cervicala este o afectiune des intalnita si presupune uzura anormala la nivelul coloanei cervicale, afectand atat corpurile vertebrale, cat si discurile intervertebrale de la nivelul gatului sau continutul canalului spinal.

spondiloza cervicala

Printre principalele cauze ale afectiunii mentionate se numara urmatoarele:

  • deshidratarea discului intervertebral
  • procesul de imbatranire
  • adoptarea unor pozitii gresite
  • realizarea unei activitati fizice intense
  • adoptarea unui stil de viata cat mai sedentar
  • traumatismele asupra nivelului coloanei vertebrale cervicale

spondiloza cervicala

In general, spondiloza cervicala se manifesta prin: senzatii de amorteala sau furnicaturi, stari de slabiciune in cazul muschilor gatului, identificarea unei dificultati in ceea ce priveste miscarile capului, dar si contractura la nivelul musculaturii paravertebrale superioare sau resimtirea oboselii la nivelul bratelor.

In ceea ce priveste procesul de diagnoza al afectiunii, acesta consta in: anamneza (verificarea istoricului pacientului, precum si adresarea unor intrebari referitoare la simptome), examinarea fizica propriu-zisa si efectuarea unor teste imagistice.

De obicei, spondiloza cervicala este o afectiune prezenta indeosebi ca urmare a imbatranirii organismului, asadar apare dupa varsta de 35 sau 40 ani.

Tratamentul indicat pentru cazurile de spondiloza cervicala

Prin tratamentul sau se urmatesc diverse aspecte: eliminarea durerilor ca urmare a efectelor afectiunii asupra organismului, combaterea contracturii musculare, stoparea tulburarilor de natura senzitiva resimtite la nivelul umerilor si al bratelor, precum si sprijinirea pacientului in a reveni la activitatile sale zilnice.

Exista astfel trei modalitati de tratare, si anume: pe cale medicamentoasa, bazata pe consumul de analgezice si antiinflamatoare, tratamentul fizio sau kinetoterapeutic, precum si tratamentul chiropractic.

In ceea ce priveste ultima modalitate de a trata spondiloza cervicala, este important sa stiti ca aceasta este extrem de cunoscuta in intreaga lume, in special in privinta durerilor de spate. Printre cele mai populare astfel de tehnici se includ: cele executate cu o viteza redusa, insa cu o amplitudine crescuta de manipulare si varianta ce cuprinde viteza mare a tehnicilor, cu o amplitudine de manipulare mai scazuta.

Exista insa situatii cand ajutorul specializat al unui chiropractician nu este posibil, de exemplu daca aveti fracturate vertebrele, suferiti de infectii, cancer, mielopatie sau ati identificat o serie de tulburari reumatologice.

In cazul in care ati consultat medicul si vi s-a confirmat temerea ca suferiti de spondiloza cervicala, este bine sa va documentati temeinic asupra fiecarei modalitati de tratament a acesteia. De exemplu, tratamentul practicat de un chiropractician pentru o astfel de afectiune va fi cu siguranta completat de exercitii special concepute in vederea eliminarii complete a durerilor. Vi se vor recomanda exercitii izometrice necesare musculaturii gatului, de intarire sau de flexibilitate a musculaturii spatelui.

Nu este cazul sa va ingrijorati in privinta durerii, deoarece tratamentul chiropractic nu este deloc dureros, fiind eficient in aproximativ 4 sau 6 sedinte, in functie de gravitatea si complexitatea afectiunii.

De asemenea, atunci cand optati pentru modalitatea de tratament indicata anterior, este bine sa va asigurati ca persoana care va preia cazul este un specialist ce se bucura de autorizare in acest domeniu. Specialistii clinicii ChiroMedica Health & Wellness Center (www.chiromedicahealthcenter.ro) pot fi de un real ajutor in tratarea eficienta a spondilozei cervicale.

Asadar, daca suferiti de spondiloza cervicala nu este cazul sa va speriati si nici sa lasati panica sa va cuprinda. Totodata, de cele mai multe ori, este bine sa mergeti regulat la controale medicale pentru a preveni orice afectiune ce va poate deregla starea de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *