Ce inseamna promovare organica pe Google?

Pentru multi este un concept nou, desi promovarea organica pe Google a aparut pentru prima data in anii 90. Bineinteles, este de la sine inteles ca cei care nu au avut nevoie sau nu au stiut de posibilitatea de a-si promova afacerea in mediul online nu stiu cu exactitate ce inseamna promovarea organica pe Google.

Astazi vom vorbi cat mai la subiect despre acest proces. Promovarea organica pe Google este echivalentul termenului SEO – Search Engine Optimization. Sa nu mai stam la discutii, sa trecem direct la ceea ce te intereseaza.

Care este scopul promovarii organice pe Google?

Dupa cum prea bine stii, dupa cum cu siguranta si tu faci, atunci cand ai nevoie de un produs anume il cauti direct pe Google, nu mai esti dornic sa iei magazinele de profil la pas. In functie de ceea ce cauti, Google iti sugereaza magazine din care tu poti achizitiona produsul respectiv.

Nu esti singurul care se raporteaza doar la magazinele din prima pagina, asa ca trebuie sa stii ca locul acolo se datoreaza serviciilor de promovare organica, serviciilor SEO. Ce face SEO? Ei bine, aceste servicii au scopul de a mari traficul calitativ al unui site.

Mai exact, SEO  inseamna o oportunitate de dezvoltare de nerefuzat pe care au o afaceristii ce au ales sa isi promoveze afacerea in mediul online. Orice proces SEO are ca scop cresterea pozitiei unui site in lista de rezultate ale cautarii pe Google.

Cate tipuri de SEO exista?

Serviciile SEO sunt de doua tipuri. Inainte de a vorbi despre ele trebuie sa stii ca acestea merg foarte bine impreuna. Este vorba despre optimizarea interna si despre optimizarea externa. Nu putini sunt cei care considera ca nu pot da randament maxim una fara cealalta, iar eu tind sa le dau dreptate.

Promovarea interna, on-site optimization, reprezinta totalitatea masurilor de promovare ce sunt aplicate direct pe site. Mai pe scurt, promovarea interna are ca scop imbunatatirea experientei vizitatorului de pe site-ul in cauza. Iti voi da cateva exemple pentru a intelege mai bine la ce ma refer: imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor de pe site, implementarea unor descrieri si a unor titluri atractive, eliminarea erorilor de pe urma navigarii si asa mai departe.

Promovarea externa, off-site optimization, este total diferita de cealalta despre care ti-am vorbit. Aici nu mai depinde totul de expertii in promovare organica pe Google, precum cei de la E-Advertising, cu site-ul oficial e-advertising.co, ci mai degraba de vointa internetului.

Trebuie sa stii ca motoarele Google sunt mereu in cautarea unor semale ce indica relevanta si importanta paginii web vizata. Mai exact, de ce ar merita ea sa ocupe o pozitie fruntasa in topul rezultatelor cautarilor. Pentru a intelege din nou ce inseamna optimizarea externa iti voi da cateva exemple: calitarea, dar si numarul legaturilor catre pagina in cauza, regasite in articole, dar si contextul in care mentiunile legate de site apar. Credibilitatea, dar si autoritatea trusturilor pe care se publica articolele ce au ca scop promovarea site-ului X.

Pentru a obtine si mai multe detalii despre promovarea organica pe Google, eu iti recomand sa iei legatura cu echipa de experti din cadrul agentiei de publicitate online E-Advertising.

Posted in SEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *