Ce poate să facă un transportor pneumatic de cereale ?

Ce poate să facă un transportor pneumatic de cereale ? Ce poate să facă un transportor pneumatic de cereale ?

Avantajele majore ale transportoarelor pneumatice sunt date de rapiditatea cu care isi fac treaba, dar si de modul in care protejeaza cerealele.

Cum functioneaza un transportor pneumatic?

Functionarea este destul de simpla: Cerealele sunt absorbite intr-un ciclon de absorbtie, sunt separate de aer cu ajutorul unei site si sunt trimise printr-o valva rotativa in sistemul de tevi. Tevile pot fi mai scurte sau mai lungi, insa au acelasi rol: imping cerealele prin intermediul unui jet de aer.

La capatul tevilor exista un ciclon de linistire care incetineste viteza cerealelor si le ofera sansa de a fi descarcate in locul dorit.

Unde pot fi folosite transportoarele pneumatice?

Atat in cadrul fermelor, cat si in cadrul depozitelor de cereale, un transportor isi poate gasi destul de multe utilitati.

  • Pot absorbi cerealele de la locul de descarcare pentru a le incarca ulterior in siloz, magazie sau camion;
  • Pot deplasa cerealele pe distante mari, de pana la 200 de metri pe orizontale;
  • Pot transporta cantitati mari fara a fi nevoie de mai mult de un singur operator.

Ce trebuie sa ai in vedere la achizitia transportorului?

Atunci cand achizitionezi un transportor de cereale pentru ferma sau depozitul pe care il detii, este foarte important sa tii cont de o serie de elemente.

Marimea transportorului este foarte importanta, deoarece acesta va trebui sa fie depozitat undeva. Exista transportoare mari sau transportoare mai mici. Ceea ce trebuie sa faca este sa aiba productivitatea de care ai nevoie. Pentru o ferma de dimensiuni mici, un transportor de pana in 20 de tone pe ore este perfect, in conditiile in care poate sa aiba si dimensiuni reduse.

Conteaza, de asemenea, diametrul tevii de transportare dar si usurinta cu care poate fi manevrat. Majoritatea transportoarelor moderne de cereale asigura o utilizare simpla, ce poate fi facuta de catre un singur operator.

One thought on “Ce poate să facă un transportor pneumatic de cereale ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *