Cele mai eficiente metode de a reduce cheltuielile la intretinere pe timp de iarna

confort termic

Mai mult decat sigur te afli aici pentru ca vrei sa pui capac iernilor paguboase financiar si totodata lipsite de acel confort termic mult dorit in locuinta. Nu esti prima persoana care se confrunta cu astfel de probleme, dar poti fi una dintre cele care rezolva aceasta situatie disconfortanta. Cum? Cauzele problemei pot fi numeroase. Le poti identifica pe cele ce iti fac viata mai grea, citind lista de mai jos.

Ce sistem de incalzire folosesti?

Ai luat in considerare posibilitatea ca centrala sa fie motivul pentru care platesti atat de mult lunar la facturi? Daca nu este un nume cunoscut sau nu este dedicata spatiului tau, asta ar putea sa te traga mult in jos. Este esential sa alegi centrala dupa aspecte ca suprafata de incalzit, combustibilul cel mai eficient si avantajos financiar si alte astfel de criterii.

Ai izolatie de calitate la casa?

Un foarte mare grad de influenta in confortul termic ce il ai in locuinta il are izolatia. Atunci cand aceasta este de o calitate scazuta sau nu este realizata corect, se reflecta imediat in confortul interior. Mare parte a pierderilor de caldura sunt favorizata de aceasta, deci nu trebuie sa o treci cu vederea. In cazul in care nici macar nu beneficiezi de una, poate ar trebui sa faci ceva in aceasta privinta. Ai grija sa alegi un material bun, precum vata minerala bazaltica, in functie de aplicatia pe care o izolezi. Fiecare zona e protejata mai bine de un anumit tip de izolatie, deci alege inspirat.

Folosesti un dispozitiv pentru reglarea caldurii?

In ziua de astazi, fara un termostat pentru controlul temperaturii din casa nu prea ai cum sa mentii lucrurile la un nivel avantajos. Un dispozitiv de acest tip iti permite sa setezi o valoare potrivita confortului tau si sa reduci considerabil din cheltuielile la intretinere. Iti recomand produsele oferite de Salus Controls Romania, constand intr-o varietate de termostate inteligente, programabile sau neprogramabile, dupa preferinte. Dispozitivele sunt aproape nelipsite din casele romanilor si recunoscute pentru numeroasele beneficii pe care le aduc, deci documenteaza-te in privinta lor.

In ce stare se afla usile si ferestrele?

Pare o intrebare neobisnuita? Afla ca un procent destul de mare ce vizeaza pierderile de caldura au la baza defectele prezente la nivelul sistemelor de inchidere si deschidere. Poate ca acestea nu au fost montate corespunzator, poate ca etanseizarea nu se realizeaza corect. Daca simti ca fortezi termopanele pentru a le inchide, atunci cheama un specialist sa remedieze problema. Numeroase probleme ale ferestrelor si usilor pot favoriza pierderile de caldura, ce se reflecta in sume mai mari de platit la facturi.

Acestea sunt doar o parte din problemele cu care ai putea sa te confrunti, cauze ale unor cheltuieli de intretinere pe timp de iarna cu mult peste puterile tale. Vestea buna este ca sunt remediabile. Asadar, dupa ce ai analizat fiecare situatie in parte, organizeaza-te si pune la cale planul de care ai nevoie pentru a asigura temperatura optima in locuinta pentru intreaga iarna, precum si costuri mai mici la incalzire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *