Cercetatorii lupta impotriva caderii parului

caderea parului

Pierderea parului nu iti afecteaza numai aspectul fizic, ci poate afecta, de asemenea, si stima de sine. In fiecare dimineata in care iti piepteni parul, vezi o multime de fire de par cazute, iar cand te uiti in oglinda parca ai mai putin par in cap decat in zilele precedente. Acest lucru se simte ca si cum ai pierde mai multe de la tine si ca intreaga viata ti se destrama.

Aceste sentimente sunt de natura psihologica, insa acest lucru nu inseamna ca ele nu sunt adevarate. Exista o multime de lucruri care se petrec in interiorul corpului si care pot contribui la procesul de pierdere a parului. Cercetatorii au descoperit care este cauza acestui proces si au dezvoltat o modalitate de a inversa acest lucru, facand posibil ca parul sa creasca inapoi la locul unde era.

Insa, de ce se intampla acest proces de pierdere a parului? Motivul pentru care multe persoane raman fara par ar putea sa socheze cu adevarat. Neplacutul adevar consta in faptul ca exista un hormon care traieste in interiorul organismului, si care este responsabil de pierderea parului. Dupa ani de cercetare, s-a putut dovedi, in cele din urma, care sunt actiunile complexe din interiorul organismului care conduc la o astfel de afectiune. Se pare ca supra- stimularea testosteronului este responsabila de acest lucru.

Oamenii de stiinta si-au dat seama ca trebuie sa existe obiceiuri alimentare care sa controleze cantitatea de testosteron din organism. Si chiar au avut dreptate: ceea ce au descoperit tine de un regim alimentar sanatos dar si de exercitiile fizice de rutina care ar putea inversa in totalitate cauzele care produc aparitia calvitiei, in numai patru saptamani.

Prin „rearanjarea” nivelului de hormoni din organism, se poate regenera, in conditii de siguranta, parul. Mii de persoane se folosesc de o dieta sanatoasa pentru a-si imbunatati aspectul podoabei capilare.

Programeaza-te la dermatolog, daca vezi ca nu poti tine in frau caderea parului. Acesta iti va face analize specifice si, dupa interpretarea rezultatelor, iti poate recomanda un tratament potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *