Cum sa iti vinzi mai usor masina

anunturi

Fie ca vinzi pentru prima data sau ai deja ceva experienta in acest domeniu, vanzarea unei masini trebuie sa fie pregatita corespunzator. In primul rand trebuie sa te hotarasti asupra pretului pe care vrei sa il ceri, unde vei face cunoscut faptul ca o vinzi si in cele din urma pregatirea acesteia pentru cumparator in asa fel incat sa fie cat mai atractiva.

Evaluarea corecta a masinii te va ajuta sa o vinzi mai repede in conditiile economice prezente. Masinile care se vand cel mai repede sunt cele ce au un raport calitate-pret optim. Daca modelul pe care il ai este unul renumit, vei vinde masina mai repede. In caz contrar, va trebui sa faci o mica cercetare de piata pentru a vedea cererea pietei pentru modelul tau. Spre exemplu, masinile compacte si economice se vor vinde foarte bine in orase aglomerate, sau in zona campusurilor universitare si centrelor comerciale mari. Masinile de familie pot fi foarte atractive pentru cei ce locuiesc in zone rezidentiale, iar modele mai vechi pot sa prezinte interes pentru colectionari.

Ca un vanzator ce ofera credibilitate, fii pregatit sa oferi orice tip de informatii cu privire la masina pe care vrei sa o vinzi. Cumparatorii probabil au facut si ei o cercetare a preturilor si de aceea trebuie sa fii si tu in perfecta cunostinta de cauza.

Cand stabilesti pretul de vanzare, tine cont de kilometrii parcursi, de starea masinii, de imbunatatirile pe care le are, de numarul de proprietari pe care i-a avut, de imbunatatirile pe care le are si de cat de economica este din punct de vedere al consumului.

Cand vine vorba de alegerea locului unde vei face cunoscut faptul ca o vinzi, ai si aici diverse variante. Majoritatea vanzatorilor prefera sa mearga cu masinile in targuri auto, unde se pot intalni personal cu potentialii cumparatori, insa acest lucru se poate face si daca oferta de vanzare a fost publicata pe un site de anunturi gratuite. Clientul interesat va stabili o intalnire cu vanzatorul, va putea vizualiza masina, conditia in care se afla si va putea negocia pretul.

Foarte importanta este cosmetizarea masinii. Nimeni nu va dori sa cumpere o masina murdara sau care are defecte ascunse. Astfel trebuie sa te asiguri ca faci reparatiile necesare in asa fel incat masina sa fie in stare de functionare; de asemenea te va ajuta o curatare interior-exterior.

Atata timp cat ti-ai prezentat masina intr-o lumina buna si fara a-i ascunde defectele, nu ai nici un motiv de ingrijorare. Cumparatorul se va gasi, sau te va gasi, urmeaza doar sa bateti palma si sa incheiati toate formalitatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *