Curiozitati despre magnifica noastra luna

luna magnifica

Te-ai uitat vreodata noaptea tarziu pe cer? Este o luna mare si frumoasa acolo undeva pe cer, insa nu va dura atat de mult. Infatisarea lunii se schimba in permanenta si ne afecteaza mai mult decat credem noi de fapt. Uite ceea ce nu cred ca stiai despre luna noastra magnifica.

Ne mentine treji noaptea

Stiinta din jurul acestui fapt este departe de a fi ajuns la o concluzie, insa studiile sugereaza faptul ca o luna plina poate face ca noi sa adormim mai greu, si reduce timpul in are eram de obicei adormiti-cu aproape 20 de minute-in cele 3 sau 4 saptamani in care este luna plina.

In plus, studiile au afirmat faptul ca somnul adanc este de doar 30%, nivelurile de melatonina sunt mai scazute iar subiectii de la testare au raportat faptul ca s-au simtit mai putin energici in ziua de dupa noaptea cu luna plina.

Luna nu ne intoarce niciodata spatele

Mereu vedem aceeasi parte a lunii pentru ca se roteste pe axa sa cu aceeasi viteza cu care se invarte in jurul Pamantului. Acest fapt a dus la eroarea cum ca acolo este o parte intunecata a lunii. In realitate, toate partile lunii sunt luminate la un anumit moment dat.

Luna este motivul pentru care exista lunile anului

Trece aproximativ o luna intreaga pentru ca luna sa orbiteze in jurul Pamantului. Luna isi completeaza toate fazele in aproximativ 27 de zile, insa ii trebuie inca doua zile ca sa treaca de la faza de luna plina pana la urmatoarea. Jumatatile de zi sunt cele mai grele, asadar le-am rotunjit la 30.

Luna are diferite oscilari

Luna se incalzeste si se raceste mult mai tare decat Pamantul. Poate ajunge la 260 de grade Fahrenheit si pana la minus 280 de grade Fahrenheit. Pentru ca luna nu are aer in jurul sau, este mult mai expusa la temperaturi extreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *