Destiny o investitie de 500 de milioane de dolari

Ultimele stiri din jocuri spun ca Activision si-a anuntat planurile de a investi 500 milioane de dolari in jocul Destiny. Aceasta este o suma destul de mare de bani pentru oricine, dar ce este pentru Activision?

Activision planuieste sa cheltuie aproximativ 500 milioane de dolari, incepand Destiny cu inaugurare, de la productie pana la marketing si acei oameni care pun in posta pliante. Activision cheltuie 500.000.000 de dolari pentru o serie de jocuri video despre puscasi marini din spatiu ce poarta pelerine si omoara extraterestrii.

Este mai mult decat bugetul folosit pentru The Avengers si Grand Theft Auto 5, puse la un loc, ce a raportat costuri de 225 de milioane de dolari si respectiv 250 de milioane de dolari. Dar ce inseamna asta pentru Activision?

Inainte sa incepem sa facem o disectie a numerelor, ar trebui sa luam in considerare ca 500 de milioane de dolari nu sunt folositi doar pentru a crea un singur joc. Bungie vrea sa faca o mostenire. Bungie a folosit inceputuri eroice pentru promovarea lui Destiny, dar este mai precis sa te gandesti la el in contextul jocului ca produs.

Destiny este startul unei noi francize pentru Activision, unul ce va persista cel putin cateva jocuri, indiferent cat de bine se va vinde primul. Activision se uita la 500 de milioane de dolari ca si capital de risc, decat cheltuieli destinate profitului.

Cati bani are Activision?

S-a raportat ca avea in total 13.5 miliarde de dolari in active pana pe 31 Martie, 2014. Din acestea, 4.3 miliarde dolari erau in bani si echivalentul banilor. Asta inseamna ca Activision planuieste sa cheltuie mai mult de o noime din banii sai pe Destiny.

Poate fi vreodata profitabil pentru Activision?

Daca esti cu adevarat optimist, poate fi ! Analistul de la Sterne Agee, Arvin Bhatia, prezice ca Activision ar avea nevoie sa vanda de la 15 pana la 16 milioane de copii al lui Destiny la 60 de dolari, doar pentru a-si scoate banii. Mutand acel numar masiv de unitati nu este posibil. Gta 5 a livrat 32.5 milioane de copii din februarie. Dar asta este GTA 5, ultima din cele mai vandute francize al ultimului jumatate de deceniu.

Poti sa spui ca Activison este o multime de lucruri, dar nu poti spune ca este o companie ignoranta financiar. Compania stie destul de bine ca nu o sa faca bani doar de pe spatele seriei Destiny. Chiar daca este un hit, nu va fi destul de profitabil decat un alt Call of Duty.

Sa vedem totusi ce se va alege de acest joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *