Esential pentru obtinerea succesului

succes

Legat de ideea din titlu, o interpretare gresita pe care multa lume o face este faptul ca trebuie sa muncesti din greu si sa suferi mai mult decat oricine altcineva pentru a beneficia de succes. In mare parte, acesta este jumatate de adevar, pentru ca pana la urma fara munca multa nu poti obtine nimic.

Din ceea ce am invatat de la multa lume care a obtinut lucruri marete in viata atat in cariera, cat si pe plan personal, unul dintre cele mai obisnuite adevaruri pe care le-au realizat in cele din urma este faptul ca munca grea nu este suficienta pentru obtinerea succesului, si de cele mai multe ori chiar este o risipa de energie si de timp.

Gandind din perspectiva aceasta, mi-am dat seama ca sunt 3 lucruri care sunt la fel de imortante ca si munca grea sau chiar mai importante decat atat atunci cand vine vorba despre asigurarea succesului.

Scop

„Munca grea fara un scop este ca un Ferrari fara volan” spunea Sergi Trivino. Lucrezi inca de atata timp unde lucrezi incat nci nu iti mai aduci aminte de ce faci aest lucru. Daca ai examina fiecare persoana din aceasta lume mare care se considera e epava, ai vedea ca exista acelasi lucru care le lipseste fiecaruia in parte si anume: un scop in viata.

Aceste persoane nu stiu unde se indreapta in vietile lor. Acestea nu stiu de ce fac lucrurile pe care le fac si nu cred ca ar trebui sa aiba un motiv pentru care fac aceste lucruri. Acestia urmaresc doar satisfactii pe termen scurt cum ar fi mancarea si sexul, si acestea sunt singurele lucruri care ii tin in miscare.

Acestia functioneaza doar din perspectiva animala a firii lor. De aceea, acestia nu sunt capabili sa se gandeasca la obiective pe termen lung sau la analize personale asa cum fac fiintele umane. Nu este nevoie neaparat sa ne uitam la anumite cazuri de esec pentru a observa lipsa de scop si de determinare. Daca nu esti constient in mod constant, ai putea sa te regasesti in mijlocul a ceva si sa nu stii de ce faci acel ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *