Etape intr-o relatie

etape relatie

La un moment dat intr-o relatie incep sa apara diferentele de comportament, de atitudine si ceea ce caracterizeaza exact persoana cealalta. Acum se va decide de parteneri daca se trece sau nu mai departe la urmatorul stadiu al relatiei romantice. In timpul acestei perioade:

  • Relatia se axeaza acum pe felul in care cei doi parteneri  conlucreaza ca sa treaca peste neintelegeri, felul in care dezbat unele subiecte cu care nu sunt de acord in acelasi mod, diferentele de opinie si ideile la fel de bine ca si diferitele abordari in ceea ce priveste sexul, comunicarea si angajamentele implicate in relatie.
  • Este de asemenea si o oportunitate pentru ca ambii sa invete sa isi rezolve problemele si sa comunice mai bine cu partenerul. Cearta intr-o relatie nu este o problema. Problema adevarata apare atunci cand cuplurile nu stiu cum sa-si foloseasca abilitatile pentru a-si rezolva conflictele.
  • Etapa aceasta a unei relatii este de asemenea o oportunitate de a construi o relatie si mai profunda cu partenerul de vreme ce fiecare dintre voi recunoasteti ca va iubiti unul pe celalalt si va acceptati pentru cine sunteti cu adevarat.
  • Aceasta este etapa cand se dezvolta incredere intr-o relatie puternica.

Odata ce partenerii isi dau seama cum sa se comporte si cum sa-si rezolve diferentele de opinie, cum progreseaza in continuare relatia?

Urmatoarea etapa intr-o relatie este atunci cand cuplul invata cum sa fie un cuplu si totusi isi mentine un nivel de independenta in relatie. In cazul celor mai multor cupluri, aceasta etapa incepe sa apara dupa ce cuplul are deja la activ mai mult de sase luni de intalniri:

  • In timpul acestei perioade, cuplul incepe sa isi incorporeze trecutele abilitati relationale si interese in relatia de acum.
  • Pentru unii oameni, frica ca partenerul va socializa si fara acestia, atinge anumite puncte sensibile si nesiguranta sau frica de un potential sfarsit de relatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *