Fapte stiintifice

fapte stiintifice

Regulile naturii care guverneaza temperatura sunt cunoscute drept Legile Termodinamicii. In prima instanta au existat doar o prima, a doua si a treia lege, insa pe urma oamenii de stiinta au venit si cu o a patra lege. Cea mai noua lege a sustinut faptul ca „daca doua sisteme sunt fiecare in echilibru cu un al treilea sistem, acestea sunt de asemenea in echilibru si una cu cealalta”.

Acest lucru inseamna de fapt ca, daca doua obiecte nu au un schimb net de caldura cu un a treilea obiect, nu pot face acest lucru nici unul cu celalalt-ceea ce este felul cum le definim ca fiind de o aceeasi temperatura.

Oamenii de stiinta au realizat destul de curand faptul ca aceasta lege este fundamentala pentru intreg campul termodinamicii. Acestia au realizat de asemenea si faptul ca aceasta ar fi trebuit sa fie prima regula formulata. Pentru ca priMa regula a ost deja luata si infiintata, acestia i-au acordat o distinctie de respect numind-o „dreptul zero”.

Era cam prin anul 1935 atunci cand aceasta lege a fost inventata-insemnand faptul ca oamenii de stiinta nu prea au avut de-a face cu definirea temperaturii si cum era aceasta pana la trecerea catorva ani buni pana la dezvoltararea acestui domeniu.

Unii oameni si-ai stabilit locuintele si habitatele in locurile cele mai neplacute de pe pamant. Cele mai friguroase zone locuite din intreaga lume sunt orasele Oymyakon si Verkhoyansk din Siberia. In timpul iernii, aici temperaturile sunt de obicei sub minus 15 grade Fahrenheit.

Cel mai friguros oras din lume este de asemenea in Siberia.  Yakutsk, cu o populatie 270.000, nu este nici el mult mai calduros pe timp de iarna decat orasele sale inrudite-de cele mai multe ori temperaturile scazand sub minus 40 de grade Fahrenheit. Insa in miezul verii, temperaturile pot cadea in cealalta extrema si ot ajunge la aproape 90 de grade Fahrenheit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *