Gazduire web – alegere importanta pentru un site

gazduire site

Exista mii de companii ce ofera servicii de gazduire web – serviciu esential care iti conecteaza site-ul la internet. Cum poti sa faci, ca antreprenor, alegerea potrivita pentru afacerea ta in aceasta privinta? Incercam sa dam cateva lamuriri in acest articol.

Pentru a te asigura de faptul ca firma de gazduire web  vine in sprijinul nevoii afacerii si nu dauneaza nicicum succesului site-ului, trebuie sa intelegi in prima faza principalele tipuri de gazduire web. Astfel sunt cateva criterii de care trebuie sa tii cont pentru a putea alege planul cel mai potrivit.

Planurile individuale – acestea se numara printre serviciile cele mai rentabile ca si cost. Cu preturi de doar cativa dolari, aceste planuri individuale ofera gazduire web pentru un singur domeniu, dar si celelalte caracteristici sunt cumva limitate – latimea de banda si capacitatea de stocare de date. Poate fi o alegere buna pentru proprietarii de afaceri si webmasterii care nu anticipeaza trafic semnificativ sau alte nevoi speciale pentru propriile site-uri.

Serverele dedicate. Cand webmasterii considera ca planul individual nu este suficient, ca latimea de banda trebuie sa fie mai mare si de asemenea spatiul de stocare, se poate face alegerea serverelor dedicate care sa ofere spatiu de stocare individual, pe servere proprii alocate fiecarui site in parte. Un astfel de plan va fi si mai costisitor, insa daca volumul traficului o impune, este alegerea de facut pentru ca afacerea online sa prospere.

Conturile de reseller sunt o varianta situata intre asa-numitele planuri individuale si serverele dedicate, permitand clientilor sa gestioneze planuri individuale multiple prin intermediul unui singur cont.

Odata ce te-ai hotarat asupra planului de gazduire web, desigur va trebui sa tii cont si de costuri. Exista si variante de gazduire gratuita, insa pentru facilitati precum latime de banda mai mare, spatiu de stocare mai mare sau suport tehnic 24/24 va trebui sa platesti, aceste servicii costa, astfel trebuie sa te asiguri ca faci alegerea potrivita in asa fel incat afacerea si site-ul sa nu aiba de suferit.

Review-urile si testimonialele clientilor iti pot fi de mare ajutor cand urmeaza sa alegi o companie de gazduire web care sa ofere sustinere site-ului tau. Fie ca esti un webmaster incepator sau unul experimentat, tot timpul vei avea nevoie de suport tehnic din partea firmei de gazduire web. Orice lucru merge prost pe partea de site si tine de gazduirea web trebuie sa isi gaseasca o rezolvare imediata, astfel trebuie sa existe tot timpul o persoana cu care sa poti vorbi pentru remedierea oricarei probleme.

Stocarea de date si latimea de banda – majoritatea firmelor de gazduire web ofera spatiu nelimitat si la fel si latime de banda, insa trebuie sa stii si care sunt eventualele limitari pentru a putea face alegerea potrivita.

Uptime-ul – aici trebuie sa cauti o companie care sa iti ofere peste 99,5% uptime garantat, cu cat mai mult cu atat mai bine. Perioada in care site-ul nu este functional inseamna clienti care nu il pot accesa, inseamna scaderea vanzarilor si implicit a profitului. Din acest motiv uptime-ul este un factor important de care trebuie sa tii cont cand faci alegerea unei firme ce ofera servicii de gazduire web.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *