Google lanseaza Google Camera

Google a lansat o versiune de sine statatoare a aplicatiei camerei de stoc pentru Android si este o imbuntatatire semnificativa fata de predecesori. Aceasta aplicatie noua, numita pur si simplu Google Camera, caracterizeaza o noua interfata de utilizator cu moduri de fotografiere refacut, de asemenea si abilitatea de a face focus selectiv pe camera.

Zvonurile despre noua aplicatie au iesit la lumina, mai devreme luna aceasta dupa ce a fost raportat ca, compania testa o noua aplicatie de camera care ar fi lansata independent de update-ul ce urmeaza sa apara al lui Android 4.4.3.

Google a dezvaluit de asemenea Lens Blur, un nou efect care le permite utilizator sa faca fotografii cu un efect de superficial de depth of field pentru a face focus selectiv pe o anumita portiune dintr-o imagine particulara. Asta este prima oara cand Googla a inclus caracterizarea in noua aplicatie de camera.

Inginerul de la Google Software, Carlos Hernandez a scris intr-un post de pe blog explicand cum echipa de cercetare Google a creeat Lens Blur, ca dobandind efectul optic a fost nevoie traditional de o lentila mare si un orificiu, si in cele din urma nu a fost posibil sa foloseasca camera de pe telefonul mobil sau tableta.

Lens Blur a inlocuit nevoia de un sistem mare optic cu algoritmi care simuleaza un orificiu si o lentila mai mare. In loc sa surprinzi o singura fotografie, misti camera in sus pentru a captura o serie intreaga de cadrei.

Modul de panorama si sfera portretelor ale camerelor au fost de asemenea imbunatatie cu rezolutii mai inalte. Google Camera este de asemenea si pentru prima data cand compania a realizat o sfera de portret, un mod de surprinde o imagine care permite panoramele de 360 de grade, disponibile si pentru dispozitivele care nu sunt NExus.

Google Camera este disponibil in Google Play Store si este compatibil cu dispozitivele care ruleaza pe Android 4.4 Kitkat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *