Greseli comune ale noilor manageri

manager

De multe ori se intampla ca un manager sa nu fie atat de pregatit pe cat se crede a fi, incat unele din cele mai multe greseli pe care le poate face atunci cand este la conducerea unei companii tin de atitudine, autoritate si intelegerea colegilor.

Greseala nr.1: Cine e seful?

Unele dintre greseli implica a cere mai mult de la cineva decat acesta este capabil. Subordonatii tineri sau cei noi sunt mereu dornici sa urmeze, dar cei cu experienta si mai putin rezistenti la schimbarile din cadrul companiei ar putea riposta. Un ordin, indiferent de experienta sau de sugestie este un ordin si nimanui nu ii place sa primeasca ordine. Cel cu responsabilitate de manager are nevoie de afirmare si implicit va da sfaturi mult mai auoritare.

Tine minte ca subordonatii au un stil de lucru al lor si nu va functiona mai bine daca li se impune o alta cale. Atat timp cat acestia isi respecta sarcinile si la timp, nu este nici o problema. Este important sa se stabileasca obiectivele si termenele, insa nu se amestece prea mult in activitatea angajatilor. Chiar daca un manager este in pozitie superioara, asta nu inseamna ca trebuie sa fie seful sefilor.

Greseala nr.2: Vrea sa fie tipul cool

Toata lumea il uraste pe tipul cel rau, chiar si atunci cand este vorba de cineva mai vechi in companie. Ca si manager, trebuie sa se gaseasca un echilibru si sa se pastreze o directie precisa. Nu se actioneaza in sensul ca daca un angajat a fost la o petrecere cu o seara inainte si astazi nu este in stare sa faca fata sarcinilor, este invoit si lasat sa plece acasa. Nu! Mintea deschisa pentru sugestii inseamna a asculta de toata lumea, de a decide impreuna o directie finala si de a nu scuza un comportament slab al unui angajat.

Intarziereile sau pierderea timpului tin de bun simt si de respect si este important ca angajatii sa respecte performanta, pentru a nu se cauza un spectacol si dezorganizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *