Greseli pe care le faci si care afecteaza calitatea produselor

Ai patit si tu poate sa simti ca legumele ca si garnitura aleasa pentru un anumit tip de mancare sa fie cu un gust dulce. Iti pui poate intrebarea ce se refera la calitatea acestora in primul rand. Insa nu este exclus sa faci ceva gresit si tocmai asta sa afecteze. Iata cateva din cele mai comune greseli in gatit:

  • Rosiile le consumi in starea lor pura. Daca nu ai probleme de aciditate la stomac nu este nimic rau in asta si totusi pentru a te bucura de efectele complexe ale tomatelor ai dori sa le fierbi putin in prealabil consumului sau chiar sa le calesti in ulei de masline. Asta pentru ca astfel de metode vor creste nivelul de licopen, o substanta benefica pentru organism caci protejeaza organele interne de varii tumori.
  • Eviti fructele si legumele congelate din motive evidente spui tu. De fapt tot ce inseamna varianta congelata vine cu concentratia de nutrienti in forma lor naturala. Cu alte cuvinte fructele si legumele ce vin congelate sunt suspuse unui astfel de tratament imediat dupa ce sunt culese, astfel ca pastreaza vitaminele si nutrientii de care avem nevoie. In schimb asa zisele fructele si legumele proaspete zac pe rafturi zile intregi pana la consum de unde si o cantitate mai mica de nutrienti.
  • Vinul il consumi la cald, de aceea lasi sticla sa respire spui tu. De fapt pentru a avea parte de toate beneficiile ce vin de la aceasta bautura trebuie sa il consumi imediat dupa deschidere, maxim 12 ore dupa. Pentru ca acizii organici se descompun in timp astfel ca vinul nu va mai fi benefic ci doar o licoare colorata.
  • Capsunile taiate. Nu reprezinta o varianta tocmai buna pentru ca acestea isi pierd din cantitatea de vitamina C cand sunt expuse la lumina si oxigen, o diferenta de pana la 12% fata de capsunile intregi.

Cate din aceste obiceiuri te caracterizeaza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *