Idei de amenajare a unui apartament mic pentru senzatia de spatiu

promobila.com

Apartamentele de dimensiuni restranse reprezinta o provocare pentru cei mai multi dintre romani. Pe langa faptul ca iti dau batai de cap in faza de amenajare, utilizare si decorare, riscul supra-incarcarii pandeste mereu la usa.

Nu trebuie insa sa iti faci griji. Exista diverse solutii de depozitare strategica si pozitionari creative ale pieselor de mobilier ce vor face ca incaperile sa para mai spatioase.

Sfaturile de mai jos sunt oferite de Promobila.com, magazin specializat in realizarea mobilei la comanda.

• Organizarea si ordinea in spatiile mici sunt vitale – intr-o locuinta de dimensiuni mici, organizarea este litera de lege. Sau cel putin, asa ar trebui sa fie. Fiecare lucru trebuie asezat in locul pe care l-ai gandit anume in acest scop. Altfel, exista riscul sa creezi dezechilibre – zone care raman libere si colturi de incaperi unde lucrurile sunt dezordonate.

• Mobilierul multifunctional este si el o prezenta indispensabila intr-un astfel de spatiu. Pe lista ta de cumparaturi trebuie sa se regaseasca neaparat paturi de dormitor dotate cu spatii de depozitare si canapea pentru sufragerie care poate deveni un pat confortabil pentru musafiri. Te poti gandi si la polite ce pot fi prinse direct de pereti, mese de lucru rabatabile pentru birou – doar asa vei putea spune ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta sa valorifici la maximum spatiul avut la dispozitie.

• Este important sa alegi culorile care se preteaza la spatiile de dimensiuni restranse. In orice caz, niciodata nu poti mixa mai mult de 3 culori. Poti miza in schimb pe doua culori deschise, predominante si una de accent, intr-un ton mai inchis. Vei obtine astfel un spatiu creativ si totodata primitor. Cat priveste podelele si peretii, poti alege cu incredere albul, cat si nuante de bej sau crem. Atunci cand podeaua, peretii si tavanul sunt complementare din punct de vedere cromatic, spatiul va parea mai amplu, mai luminos si mai deschis.

• Mobilier bine ales – intr-o camera mica, piesele de mobilier trebuie sa aiba proportiile adecvate. O canapea masiva poate va acoperi aproape tot spatiul, in timp ce una prea mica va da senzatia unei camere pentru… pitici. Raspunsul este echilibrul. Integreaza piese de mobilier mari, cum ar fi o canapea, impreuna cu unele mici – o masuta cocheta pentru cafea. Mizeaza pe mobila cu colturi rotunjite pentru a mai „indulci” aspectul caselor mici care sunt concepute si arata ca niste cutii, cu linii drepte si banale. Nu vei da gres nici daca alegi oglinzile statement, care odata montante pe pereti, vor crea acel efect de largire a spatiului.

• Absenta usilor sau utilizarea celor glisante – paravanele si usile glisante, precum cele puse la dispozitie de Promobila.com, compartimentaza strategic spatiul si te ajuta sa te bucuri pe deplin de el, fara a fi privat de niciun centimentru din suprafata lui. Pot fi alese inclusiv pentru baie sau bucatarie, pentru ca usa sa nu iti mai stea niciodata in cale.

• Mobilier personalizat in ideea de maximizare a spatiului – intrucat tot mai multi dintre romani aleg sa isi recompartimenteze apartamentele mici din blocurile comuniste, apeleaza la bucatariile deschise ori la extinderea livingului pana in balcon. In acest sens, mobila la comanda Bucuresti, personalizata conform cerintelor proprietarului, nu mai este un simplu moft, ci o nevoie.

• Iluminare bogata – o incapere mica si, pe deasupra, slab luminata, te face sa te simti ca intr-o pestera. Cele trei surse de lumina – ferestre, lampi, spoturi – trebuie sa fie prezente in orice spatiu de mici dimensiuni. Evita sa blochezi ferestrele cu ceva si incearca sa alegi niste corpuri de iluminat de efect.

• Ce ai spune sa elimini covoarele pentru a crea iluzia de spatiu? In cazul in care nu vrei sa renunti la ele, le poti inlocui cu presuri sau carpete mai mici, care pot imparti vizual diverse zone din casa. Pune in aplicare toate aceste trucuri si te vei bucura de o locuinta mai spatioasa, luminoasa si confortabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *