Japonia nu dispune de încălzire centrală. Acesta este modalitatea prin care japonezii rezistă în timpul iernii – este ingenioasă!

pat

Pe măsură ce ninge în Japonia, oamenii din aproape fiecare casă își scot kotatsu – un hibrid masă-pătură cu rol de încălzire. Acest lucru se datorează faptului că, oarecum surprinzător, în Japonia nu există nici un fel de încălzire centrală. Chiar dacă iarna nu este niciodată deosebit de rece acolo, locuitorii reușesc să evite răcelile și alte boli în timpul iernii datorită acestei invenții unice.

Kotatsu este o piesă tradițională japoneză de mobilier: este compusă dintr-un cadru de masă redus din lemn, acoperit de o saltea futon japoneză sau de o pătură grea, cu o masă deasupra. Sub aceasta se află o sursă de căldură, adesea integrată în masă. Kotatsu își are originea în vechea vatră de gătit japoneză, care a fost întotdeauna localizată în același loc acasă. Cu toate acestea, modernul kotatsu poate fi mutat.

Aceasta trebuie să fie una dintre cele mai ingenioase invenții pe care le-am văzut pentru a rezista frigului din locuință pe timp de iarnă. Dacă am putea face rost de această piesă de mobilier, atunci serile petrecute cu prietenii și familia ar fi mult mai confortabile!

pat

Sursa foto: bellemaison

pat

Sursa foto: bellemaison

pat

Sursa foto: flickr wikipedia

pat

Sursa foto: bellemaison

pat

Sursa foto: bellemaison

pat

Sursa foto: bellemaison

pat

Sursa foto: bellemaison

pat

Sursa foto: japanology

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *