Jocurile Video nu sunt la fel de permisive ca Filmele

Co-Creatorul jocului South Park, Matt Stone spune ca natura interactiva a jocurilor video tot devine incomoda.

South Park : The Stick of Truth lansat luna aceasta, si dupa cum ne asteptam, jocul a fost plin cu marginile unui umor si ireverenta. Spunand toate acestea, nu oricarui gamer i-au placut continutul hilar al jocului. In timp ce jocul a aparut in Statele Unite ale Americii necenzurat, versiunile lansate in Europa si Australia, au avut anumite parti scoase din joc, fiind cenzurate.

Creatorii lui South Park, Matt Stone si Tray Parker numeste asta drept un dublu standard fata de ce pot difuza la televizor. Televizorul a devenit in ultima vreme mult mai permisiv, fata de jocul care le-a dat atatea probleme in cadrul strainilor. Australia are standarde diferite pentru jocurile video, avand propriul sistem de rating, la fel ca si Europa.

Aceste standarde diferite, au dus la cenzurarea versiunii jocului. Nu e prima data cand Stone si Parker fac aceste compromisuri, in trecut, au fost fortati intr-o situatie asemanatoare de Comedy Central. Stone spune ca poate intelege de ce continutul controversat din jocurile video poate face oamenii sa se simta inconfortabili, existand o interactivitate care il face diferit. In filme si televiziune poti face lucruri mult mai usor. In jocurile video exista un motiv din cauza ca Nazisti, Zombie sau Extraterestrii sunt o alegere morala.

In cadrul jocurilor video, se foloseste un alt mod de abordare a lucrurilor, jocurile video fiind accesibile tuturor categoriilor de oameni si putand fi interpretate mult mai usor. De aceea filmele sunt diferite fata de jocurile video, in asa fel incat problemele se pun intr-un mod diferit.

Industria jocurilor nu este atat de populara precum este industria filmelor de exemplu, de aceea nu se permit la fel de multe lucruri. Insa in timp industria jocurilor o sa se dezvolte mai mult, iar lucrurile o sa se schimbe, devenind mai permisive oarecum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *