Mancaruri interzise cainelui tau

interzis cainilor

Cine poate rezista acelor ochi mari si caprui si a ranjetelor dragute canine? Un pic de recompense dulci sau sarate pot sa faca rau cainelui tau? Ei bine, acum depinde de ce fel de mancare ai si de ceea ce contine. Este clar ca ceea ce mananci tu, de cele mai multe ori nu este atat de potrivit si pentru cainele tau.

Un chips cu guacamole ii poate cauza cainelui o gramada de probleme. De fapt, exista o multime de mancaruri pentru oameni care ar trebui sa fie interzise cainilor sau animalelor de companie in general. Si nu este vorba despre a lua in greutate aici. Unele alimente sunt foate periculoase pentru caini si unele dintre aceste alimente obisnuite te pot suprinde si nu in mod placut.

Indiferent de cat de bun crezi tu ca este guacamole, nu ar trebui sa ii dai asa ceva cainelui tau. Avocado contine o substanta numita persin. Nu este deloc daunatoare pentru oamenii care nu sunt alergici. Insa cantitatile mari din asa ceva pot sa fie toxice pentru caini.

Daca se intampla cumva sa mai si cresti avocado pe aasa, tine-ti cainele departe de  aceste plante si de fructul lor. Persinul se poate regasi in frunze, in seminte, dar si in coaja si fructele in sine.

Berea, alcoolul, mancarurile care contin alcool-nici una dintre aceste lucruri nu sunt bune pentru cainele tau. Asta pentru ca acoolul are acelasi efect asupra ficatului animalului  si asupra creierului acestuia, la fel ca si in cazul oamenilor. Insa, pentru necuvantatoare nu este nevoie de prea mult din asa ceva ca sa se ajunga la aceste lucruri.

Doar putin alcool poate cauza vomitat, diaree, deprimarea sistemului nervos central, probleme cu cooronarea, dificultati de respiratie, coma si chiar moarte. Si cu cat mai mic este acel caine, cu atat mai mare va fi efectul asupra sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *