Mergi pe scari, nu lua liftul!

mergi pe scari

Oare de ce toata lumea recomanda urcatul pe scari si nu urcatul cu liftul? Oare chiar nu constientizam efectele benefice pe care le poate avea mersul pe scari pentru sanatatea noastra.

Oare nu se poate observa suficient cat de bine arata si se simte o persoana care urca pe scari in mod regulat, spre deosebire de o persoana care alege sa ia mereu liftul si se plange atunci cand acesta este defect.

Cum am putea in cele din urma sa ne convingem de beneficiile practicarii unei asemenea miscari pentru conditia noastra fizica si pentru starea noastra de bine, decat urmand sfatul celor care deja practica asa ceva si se simt foarte bine datorita acestui lucru.

Ar trebui sa afli, deca nu stiai deja, ca urcatul pe scari arde foarte multe calorii si te ajuta foarte mult la slabit, la tonificat corpul asa cum vrei tu si la mentinerea unui tonus ridicat.

O asemenea miscare fizica este inca si mai buna decat alergarile normale, asa zisul jogging care este si el o solutie esentiala pentru o viata sanatoasa si pentru un organism cat mai bine antrenat.

Nu numai urcatul, ci si coboratul de scari te poate ajuta in aceeasi masura sa arzi caloriile, sa scapi de grasimea in plus si sa capeti un corp mai lucrat si mai puternic decat inainte de a face orice fel de miscare.

De asemenea, urcatul si coboratul pe scari te poate ajuta sa reduci riscul de accident vascular cerebral. Acest tip de exercitiu fizic poate avea efecte de lunga durata, in mod permanant atunci cand il practici in mod regulat, mai ceva decat orice alt tip de sport pe care il cunosti.

La fel de bine, urcatul pe scari cat mai multe iti poate imbunatati sanatatea cardiovasculara. La fel ca si alt tip de exercitii fizice repetate, si scarile te pot ajuta sa previi aparitia bolilor cardiovasculare. Acesta poate inlocui cu usurinta cam un sfert de ora de aerobic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *