Noua plante comestibile pe care le puteti cultiva in bucatarie

plante comestibile

Ideea de a forma o mica gradina in bucatarie este din ce in ce mai populara. Imaginati-va ce grozav este sa aveti la indemana ierburi aromate crescute in gospodarie. Aici va oferim cateva idei cu privire la ce verdeturi puteti cultiva in bucatarie, usor de crescut si foarte folositoare.

Laptuca

laptuca

Sursa foto: homester

Sa cresteti laptuci este simplu. Plasati radacina alba intr-un pahar cu apa, fara sa atinga fundul. Plasati vasul la soare si udati radacinile din cand in cand. In cateva zile vor iesi mici radacini, si acum puteti planta laptuca in pamant, lasand afara frunzele verzi. In cateva saptamani recolta este gata.

In mod alternativ, puteti planta direct in pamant. In aceasta situatie trebuie sa udati des prima saptamana, pentru ca planta sa prinda radacini.

Ghimbir

ghimbir

Sursa foto: i-like-food

Ghimbirul este o planta usor de cultivat. Pur si simplu plasati un rizom de ghimbir in pamant, in soare dar nu neaparat in lumina directa. Nu uitati sa il udati des, pana va prinde radacini. Cand planta a crescut, puteti scoate radacina, folositi cat e necesar si restul replantati

Este foarte decorativa ca planta, asadar incercati un ghiveci cu ghimbir in bucataria dumneavoastra.

Lemongrass

lemongrass

Sursa foto: eda-land

Ca orice iarba, lemongrass se poate cultiva din radacina, pusa in apa pentru a face radacini. Cam intr-o saptamana veti avea rezultate. Apoi trebuie sa transplantati planta in ghiveci. Cand ajunge la circa 30 cm, puteti tunde, si va creste din nou !

Praz

praz

Sursa foto: tutknow

Puteti folosi ceea ce a ramas dupa gatit pentru a cultiva cateva fire. Plasati-le intr-un vas cu apa, si lasati la lumina solara, eventual pe pervazul ferestrei. Partea superioara va creste continuu, deci trebuie sa taiati din cand in cand planta. Este cu totul nepretentioasa. Udati saptamanal.

Voinicica

voinicica

Sursa foto: garden8

Voinicica este o planta care creste in sol umed. Puteti incerca sa o cultivati din seminte, apoi acoperiti cu sol uscat si stropiti regulat cu apa. In loc cald, acopeti cu folie pana rasar vlastarii. Cand frunzele ating 10 cm este momentul sa recoltati.

Chimen dulce

chimen dulce

Sursa foto: homesgardens

Sunt doua moduri de a creste chimen dulce. Unul este sa folositi restul dintr-o radacina, pusa simplu in apa. Mai  puteti incerca folosind seminte de chimen dulce. Frunzele proaspete vor fi bune de utlizat la mancaruri.

Ridichi

ridichi

Sursa foto: asienda

Ridichile sunt perfecte pentru cultivat in bucatarie. Inmuiati semintele cateva zile in apa calduta. Apoi puneti-le intr-o cutie, nu prea adanc – 2 cm. Acoperiti cu folie si lasati sa apara radacinile. Plantati in sol. Va veti bucura de gustul delicios in doar cateva saptamani.

Menta

menta

Sursa foto: foodpassion

Puteti cultiva menta folosind seminte. Trebuie plantate la adancime de 5 mm. Folositi un spray pentru a pulveriza apa pe plante. Veti obtine vlastari in cam doua saptamani. Dupa inca doua saptamani va veti bucura de frunzulite proaspete de menta pentru limonada sau ceai. Plantati la umbra, planta nu suport soarele direct.

Ananas

ananas

Sursa foto: domohozyajka

Cei mai rabdatori gradinari pot creste inclusiv ananasi. Va trebuie partea superioara a frunzelor. Plantati in sol de calitate si fiti atent sa nu acumuleze apa in exces. Udarea regulata se face cat timp planta este tanara. Imediat ce se dezvolta mai mult, se va uda ceva mai rar. Veti constata in cateva luni ca planta creste. Recolta va necesita sa asteptati insa cativa ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *