Refractometrele de laborator si alte dispozitive pe care cu siguranta ti-ai dori sa le folosesti

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi sa ai propriul tau laborator? Un laborator in care poti face orice fel de experiment doresti fara a te supune unor riscuri. Bineinteles, acest lucru tine de domeniul fantasticului, insa e destul de frumos sa visam, nu?

Astazi vreau sa vorbim despre cateva echipamente de masura regasite in laboratoare. De ce? Pentru simplul fapt ca au utilizari diverse, interesante, iar gradul lor de precizie este de asemenea unul de admirat. Sa nu mai pierdem timpul prea mult, asa ca sa incepem cu primul echipament:

  1. pH-metrul

Cu siguranta ai auzit de pH-metru pana acum. Este un echipament de masura folosit in domenii diverse si chiar in scoli. De exemplu, elevii si studentii il folosesc la orele de chimie, pedologie sau alte materii ce studiaza potentialul de hidrogen al unei substante.

Poti folosi chiar acasa un astfel de dispozitiv. Pentru ca acum trebuie sa ne petrecem timpul in casa, desfasurand cat mai multe activitati, achizitioneaza-ti un pH-metru de la AMEX-lab – magazin online specializat in aparatura de laborator. Pentru a eficientiza totul, poti folosi aplicatia lor: asa intri mult mai usor in contact cu toate produsele pe care acestia ti le pun la dispozitie.

Dupa ce ti-ai achizitionat un astfel de echipament, poti masura pH-ul bauturilor pe care le consumi, de exemplu. Totodata, poti masura si pH-ul solului din gradina ta pentru a sti, dupa un simplu search pe Google, ce legume si ce fructe se dezvolta mai bine in conditiile din curtea ta.

  1. Refractromentrul

Refractrometrele alimentare, precum cele regasite pe amex-lab.ro, sunt folosite pentru a masura cantitatea ingredientelor dintr-un anumit aliment. Pentru a intelege mai bine la ce ma refer iti voi da un exemplu: apicultorii folosesc un refractometru special conceput pentru mierea de albine. Cu ajutorul lui, acestia pot masura cantitatea de apa, iar in functie de rezultat vor stabili si calitatea mierii.

Exista refractrometre cu care poti masura cantitatea de zahar. Le poti folosi chiar si tu acasa pentru a masura cantitatea din siropuri, sucuri de fructe sau legume sau chiar cantitatea de zahar din bauturile pe baza de lapte.

  1. Termometrul

Cu siguranta ai si tu unul in propria locuinta. In functie de model, termometrul se foloseste pentru a masura temperatura corpului, temperatura alimentelor, temperatura din locuinta sau din exterior, iar lista poate continua in acest sens.

Daca esti parinte, ai nevoie de un termometru mai mult ca niciodata. De exemplu, pe langa masurarea temperaturii corpului copiilor, termometrul mai poate fi folosit si pentru a masura temperatura apei pentru baie. Medicii spun ca temperatura din camera in care vei realiza baia copiilor trebuie sa fie cuprinsa intre 22 si 25 de grade Celsius, iar apa sa aiba nu mai mult sau mai putin de 37 grade Celsius.

Te invit acum sa accesezi amex-lab.ro pentru a vizualiza toate aceste echipamente de masura despre care ti-am vorbit. In functie de cel care ti-a captat atentia, poti face si o achizitie din cadrul acestui magazin. Bineinteles, daca iti doresti sa dispui de o reducere extra de 2% si de transport gratuit, iti recomand sa descarci aplicatia AMEX-lab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *