Rusia si industria auto

industrie auto
industrie auto
industrie auto

Volkswagen sustinea luna trecuta, in martie, cum ca inca din primele luni ale anului 2015, piata auto din Rusia  a continuat sa resimta impactul crizei economice ce a afectat toata Europa de ceva timp. Si de asemenea, acest producator auto, a specificat si a subliniat faptul ca nici in lunile ce urmeaza nu va fi prea bine pentru industria auto ruseasca.

Compania a sustinut faptul ca fabrica sa de masini din Kaluga, la sud de capitala Rusiei, Moscova, va lucra doar patru zile pe saptamana incepand cu luna aprilie si pana in iulie in acest an si incepand cu mai, numarul de schimburi va descreste pana la doua de la cele trei initiale.

Drept parte a masuratorilor intentionate pentru a ajuta compania sa se adapteze noului mediu economic actual, productia va fi suspendata pentru 2 saptamani intre 5-8 mai si 12-15 mai, a adaugat compania Volskwagen.

Compania a specificat de asemenea si faptul ca nu va reinnoi contractele cu cel putin 150 de angajati si ca va oferi altora sansa de a se muta in cadrul noului sau depozit de piese auto din regiunea Moscovei sau in cadrul unei fabrici de motoare. Ambele lucruri si evenimente sunt programate sa se deschida mai tarziu in cadrul acestui an 2015.

Firma va oferi de asemenea pachete compensatii catre angajatii care vor renunta la joburi de comun acord. Vanzarile de Volskwagen din Rusia au scazut cu aproximativ  40% in cadrul lunilor ianuarie-februarie, de la an la an, in timp ce piata mai extinsa a scazut cu aproximativ 32 %, potrivit grupului de lobby bazat al Moscovei, Asociatia Afacerilor Europene.

Oricum, producatorul de masini german a sustinut ca planurile sale de investitie in Rusia au ramas intacte, cu constructia fabricii de motoare si cu depozitele de piese auto programate pentru acest an. Piata rusa inca are un potential de a atrage vanzari si de a creste pe termen lung, asadar nu se merita a se renunta la asta.

One thought on “Rusia si industria auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *