Superstitii chinezesti

superstitii chinezesti

Exista o serie de superstitii chinezesti care indruma acest popor catre noroc in Noul An si nu numai, dar pe care putem sa le urmam si noi oricand avem chef si ne dorim putin mai multa fericire si speranta in suflete. Asa cum toate popoarele au traditii si obiceiuri stravechi, asa si chinezii sunt cu norocul si cu toate semnificatiile ce tin de sansa si de soarta.

  • Este bine sa servesti si sa mananci taietei in cadrul mesei de Anul Nou. Cu cat mai lungi sunt taieteiii, cu atat mai durabil si mai bun va fi norocul tau si implicit anul nou ce vine.
  • Culoarea rosu este considerata cea mai de bun augur culoare si aduce cel mai mare noroc in viata celui care poarta aceasta culoare. Va trebui sa porti rosu in ziua de Anul Nou daca iti vei dori sa ai parte de fericire si sansa tot anul.
  • Pentru a te asigura ca vei avea parte de un An Nou mai dulce, asigua-te ca ce servi si manca deserturi, dulciuri si bomboane.
  • Nu iti taia parul in timpul saptamanii Anului Nou. Daca iti vei tunde parul, iti vei taia si norocul de unul singur. Nu iti spala parul in prima zi din Noul An decat daca iti doresti sa iti spulberi tot norocul din acel an nou.

Vei descoperi si cateva superstitii care inconjoara ceremoniile de nunta:

  • O zi ploioasa este de bun augur si inseamna o viata prospera si fertila impreuna, dar si plina de bogatii.
  • Nu iti incerca rochia de mireasa inainte de nunta sau inainte de a te marita. Nu exista un raspuns clar despre cum ar trebui atunci ca o mireasa sa-si incerce rochia pentru marea zi.
  • Daca mirele sta in picioare sau asezar in fata sotiei sale in timpul ceremoniei, acesta este sortit sa traiasca o casatorie in care va fi in mod costant dominat de sotie.

One thought on “Superstitii chinezesti

  1. Ciudat cu rochia de mireasa. Cum ai mai proba-o si gasi-o in prima faza, daca nu poti sa o incerci inainte de nunta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *