Vorbeste cand iti doresti ceva

Orator

Cati dintre noi am crezut ca trebuie sa nu spunem nimic, in loc sa luptam consistent pentru abilitatea noastra cu adevarat remarcabila de a ne vocaliza gandurile? In timp ce este adevarat ca poti asculta pe altii putin din timpul tau, te poate transforma intr-o persoana foarte respectata, cateodata ecoul vocii tale in teritoriile distante pot schimba lumea. Prea multi dintre noi credem ca nu meritam. Dar majoritatea rutelor fara timp pentru a demonstra capabilitatile infinite si gandindu-se la nesfarsit interesant, este sa-ti deschizi buzele si sa exprimi ceva cu incredere.

Oamenii increzatori stiu ca ei au un avantaj, fiindca au o sansa mai mare de a intalni potentiali prieteni, sa calatoreasca in afara acestei lumi si sa aiba experiente care le schimba viata, decat cei care sunt opusi felului lor.

Indiferent daca iti este frica sa vorbesti sau nu poti sta un minut fara sa vorbesti, am invatat cateva metode cheie de a deveni un om mai increzator prin momente nenumarate in care am tacut.

Practica exprimarea unui punct de vedere clar

Majoritatea dintre noi au vorbit cel putin o data, dar in loc sa inganam o limba incoerenta. Incearca sa iti aduci aminte de cate ori ai folosit un „aa” sau „hmm” si nu ai fost capabil sa definesti ceea ce ai vrut cand ai devenit emotionat asupra unui lucru. Nu este o mare problema pana sta in calea ta sau in calea ceea ce vrei. Observa cum oamenii au primit ceea ce si-au dorit si tu ai avut mai putine de zis despre ceea ce vrei, simplu fiindca nu ai fost capabil sa-ti articulezi dorintele clar. Oamenii increzatori stiu cat de important este limbajul, si cum este atat o unealta de a scapa de asumarile ascunse si o bariera a gandului pozitiv. Nu te astepta ca oamenii sa-ti citeasca mintea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *