Yoga si semnificatii

yoga

Yoga se refera la disciplinarea entitatii fizice, mentale si spirituale din inauntrul nostru. Se pare ca aceasta este cea mai buna cale de a ne aduce laolalta starea de pace si de calm si functioneaza ca un medicament impotriva depresiei si a altor afectiuni urate asupra corpului si mintii. Exista o seama de simboluri ale yoga si semnificatii acestora sunt urmatoarele.

Yoga este alungarea fluctuatiilor mintii si inalturarea tulburarilor acesteia. Cuvantul yoga este originar din termenul in sanscrita yuj care inseamna uniune. Astfel, yoga ne ajuta in unificarea corpului, mintii si a spiritului. Yoga are la baza un stil de viata bogat si calm.

Prin denumirea acesteia drept un stil de viata, ne referim la toate aspectele vietii omenesti. Cunoscuta mai ales sub anumite forme si practici efectuate de unele persoane, principalul scop al yoga este de a ne ajuta sa obtinem un echilibru al mintii care deseori este un fapt neglijat. Aceasta practica pregateste mintea mai mult decat corpul, insa si acesta din urma are parte de beneficiile lui.

Yoga este o adevarata mostenire care a fost trecuta de la generatie la generatie prin viu grai. Ar exista cam 8 stadii ale yoga care ne ajuta sa ajungem la karma suprema.

  • Yama. Cinci principii ale non-violentei, adevarului, cinstei, abstinentei si ale non-posesevitatii.

  • Niyama. Aceasta etapa include curatarea trupului si a mintii, satisfactie, sobrietate, invatarea unei desteptari in intregime a corpului si dedicare catre Dumnezeu.

  • Asana. Practicarea de posturi fizice disciplinate care sa duca la meditatie. Acest principiu este cea mai cunoscuta forma a yoga.

  • Pranayama: Controlul asupra respiratiei.

  • Pyatyahara: Retractarea simturilor.

  • Dharana: Concentrarea mintii.

  • Dhyan: Meditatia sustinuta.

  • Samadhi: Realizarea de sine sau iluminarea.

Aceasta practica a yoga ne da sens vietii siun drum in viata pe care sa o luam atunci cand suntem deznadajduiti. Potrivit cu filosofia indiana straveche, exista o legatura intre fiecare obiect existent pe lumea aceasta. Pentru a mentine trupul, mintea si spiritul in acelasi ritm, trebuie sa ne folosim de yoga sau de ajutorul cuiva care poate sa ne indrume in acest stil de viata.

One thought on “Yoga si semnificatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *